مجتمع آموزشی ریحانه، مشتمل بر مدارس ابتدایی و متوسطه دورههای اول و دوم است که با بیش از ربعقرن سابقه، 12هزار متر مربع فضای آموزشی و با ۶۰کلاس مجهز به سختافزارهای مدرن، بزرگترین مجتمع آموزشی هوشمند جنوب شرق ایران در کرمان به شمار می رود.
موسس این مجتمع، دکتر پروین عباسپور است که با دارا بودن مدرک دکترای مدیریت منابعانسانی و سالها تجربهی مدیریتی، نسبت به راهاندازی و توسعهی «ریحانه» اقدام کرده؛ در حال حاضر پریسا کدیور نیز به عنوان مدیر این مجتمع آموزشی فعالیت میکند که بهتازگی گفتوگوی جذابی با نشریهی «شوق تغییر» داشته که در این مصاحبه، رویکرد، خط مشی و شیوههای نوین آموزشی در این مراکز، مورد بررسی قرار گرفته است. به مناسبت 13آبان مصادف با روز دانشآموز، بر آن شدیم که این مصاحبه را بازنویسی کنیم که خواندنش خالی از لطف نیست.
لطفا در خصوص فضای آموزشی و امکانات مدارس، توضیحاتی بفرمایید.
فضای آموزشی و امکانات منحصر به فرد ریحانه و طرحهای آموزشی خلاقانه، مجتمع آموزشی ریحانه را به مرکزی پویا و متمایز، نه تنها در عرصهی آموزش و پرورش استان کرمان، بلکه در کل کشور بدل کرده است.
فعالیتهای آموزشی در دورهی اول ابتدایی، با ایجاد برنامههای متنوع و پرنشاطی از جمله نشانهشناسی الفبا بر پایهی نمایش یاددهی بازیگوشانه ریاضی با دستورزی و تشکیل کارگاههای موضوعی و شخصیسازی آموزش، «ریحانه» را از دیگر مدارس متمایز ساخته است.
در کنار این برنامهها، «کلاس بدوندیوار» یکی از محورهای فرآیند آموزش در ابتدایی ریحانه است. «طرح محله» نیز که بر اساس آن، دانشآموزان یک روز آموزشی را در گذر محلات چهاردهگانه کرمان، تجربه میکنند، نه تنها نوعی نوآوری در امر یاددهی است، بلکه سرآغاز مسیری است که مدرسه در راستای جامعهپذیری، پیشروی دانشآموزان قرار میدهد.
تقویت مهارت فردی و اجتماعی با واگذاری مسئولیتهایی که متناسب با توانمندی بچهها باشد، با هدف افزایش عزتنفس دانشآموزان، در دورهی دوم ابتدایی دنبال میشود. در این دوره، فعالیتهای آموزشی در راستای اشراف دانشآموزان به علایق و استعدادهایشان است. در دورهی اول متوسطه، این شناخت مقدماتی، دانشآموزان را به سمت انتخاب آگاهانه و هدفمند رشتهی تحصیلیشان سوق میدهد.
درخشش دانش آموزان ریحانه در کنکور سراسری و در آزمونهای رقابتی منطقهای، ملی و حتی المپیادهای جهانی، بازتاب آموزش منسجم و متمایز ریحانه است.
چگونه توانستید نشاط و پویایی را در مدرسه جاری سازید؟
در کنار برنامههای آموزشی ریحانه، فعالیتهای فرهنگی و تربیتبدنی هم به این منظور در نظر گرفته شده است، این برنامهها متنوع هستند و سلیقهها و علایق مختلف دانشآموزان را پوشش میدهند.
برای نمونه، «رادیو ریحانه» با تولید و پخش پادکستهای ادبی، تاریخی و هنری توسط دانشآموزان و دبیران مجتمع در صفحات مجازی، تمرینات اصلاحی جهت رفع عیوب ساختار اسکلتی و تمرینات آمادگی جسمانی به جهت استعدادیابی دانش آموزان و انجام تست MABC برای دانشآموزان پیشدبستانی و پایهی اول که مهارتهای حرکتی کودکان را مورد سنجش قرار میدهد، از دیگر برنامههای واحد تربیتبدنی ریحانه است.
ریحانه، برای ارتقای ارزش و جایگاه معلمان خود تاکنون چه اقداماتی انجام داده است؟
معلمی شغلی معمولی نیست. در همهی جوامع، معلمان جایگاه و اعتبار اجتماعی ویژهای دارند. ریحانه همواره در تلاش بوده است، نگاه فرادستی به معلمان خود داشته باشد؛ به همین منظور تشکیل جلسات مشترک و مستمر مولفان کتب درسی آموزش و پرورش با آموزگاران و دبیران ریحانه با هدف دانشافزایی و ارتقای جایگاه آموزگاران در کلاس برگزار می شود؛ امری که در قالب برنامههای نوآورانه، هویت آموزشی ریحانه را شکل میدهند.