گفت وگو با مدیرعامل “مانی‌مان” // فقرزدایی و گسترش امید مرا به کارآفرینی سوق داد

کار برایش معنایی فراتر از کارمندی داشت، از کودکی می‌خواست خلق کند. نمونه‌اش اولین میز تحریری است که در نوجوانی ساخت. زندگی در جوار پدری کارآرفرین از او انسانی ساخت که نه تحصیل مانع کسب و کار و کارآفرینی اش شد و نه دوران سخت سربازی.

در نهایت علاقه‌اش به شیرینی و شکلات منجر به راه‌اندازی کارخانه “مانی‌مان” شد که حالا با تولید آبنبات و شکلات و تافی کام انسان‌های زیادی را شیرین کرده. همان جوانإهای تحصیل کرده و جویای کاری که این روزها در مانی‌مان آرزوهایی را دنبال می کنند که دهه ها پیش محمدرضا رمضانی، مدیرعامل این کارخانه در ذهن می پروراند. با او به گفت و گو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

در شرایط دشوار اقتصادی چه انگیزه ای شما را به کارآفرینی ترغیب کرد؟

چه انگیزه‌ای بالاتر از این که با کارآفرینی و اشتغال زایی بویژه برای جوانان در جهت فقر زدایی، افزایش بهره وری و گسترش امید در جامعه گام برداریم. من این را رسالت زندگی خود می‌دانم. تا حدی که باعث شده با تمام مشکلات اقتصادی و ساختاری که برای تولیدکننده و کارآفرین وجود دارد انگیزه بزرگی برای ورود به این حوزه و ماندن در آن داشته باشم.

به نظر شما تنگناهای اقتصادی بنگاه های كوچك و متوسط در حوزه شیرینی و شكلات چیست؟

این موضوع با وضعیت اقتصادی دهک‌های مختلف جامعه گره خورده است. با این توضیح که در نوسانات و شرایط نامساعد اقتصادی که زندگی اقشار مختلف جامعه در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه شیرینی و شکلات در سبد کالای اصلی خانوار جایی ندارد، خرید این محصولات از سبد مصرفی خانوار خارج می شود و دیگر جز اولویت‌های خرید نخواهد بود.

در شرایط تحریم تامین مواد اولیه و تجهیزات فنی چه چالش‌هایی را برای حوزه فعالیت شما ایجاد کرده است؟

یکی از مهم‌ترین چالش ها برای فعالیت اقتصادی در زمان تحریم، تامین مواد اولیه است. اگر بخواهم دقیق تر بگویم در این زمان تامین مواد اولیه از تولید کننده‌های اصلی امکان پذیر نبود. در چنین شرایطی به دنبال راه‌های جایگزین بودیم که بدون تردید برای شرکت هزینه بردار است.

علاوه بر تحریم سیاست اخیری که در حوزه حذف ارز 4200 تومانی اجرا شد با افزایش قیمت اقلامی همچون آرد، روغن و شکر همراه بود. این موضوع چه تغییراتی در روند تولید و فروش صنعت شما بوجود آورده است؟

بطور قطع هر سیاستی که منجر به افزایش قیمت مواد اولیه شود نتیجه محرز آن افزایش قیمت مصرف کننده است. در دو ماه اخیر که ارز ترجیحی حذف شد، شاهد کوچک شدن سایز بازار در صنعت شکلات و شیرینی بودیم و می‌توان گفت این اتفاق یکی از بزرگ‌ترین آثار حذف ارز 4200 تومانی است که در این صنعت نمود داشت.

محصولات مانی‌مان چه زمانی وارد بازار می‌شود و پیش بینی‌تان برای بازارهای داخلی چیست؟

بزودی طی چند ماه آینده تولید محصولات ما در کارخانه  شرکت واقع در قزوین آغاز می‌شود. با توجه به تنوع محصولات برآورد ما این است که سهم قابل توجهی از بازار شکلات و شیرینی در اختیار مانی‌مان باشد.

محصولات مانی‌مان چقدر امکان رقابت با محصولات وارداتی را دارید؟

محصولات ما مطابق با آخرین استانداردهای جهانی تولید شده و کاملا قابل ارائه و رقابت است.

در زمینه تجاری سازی محصولات بویژه در حوزه بسته بندی چه برنامه هایی دارید؟

بسته بندی محصولات که همگام با تکنولوژی روز جهانی انجام شده است از مراحل بسیار مهم برای ماست چراکه همواره سعی داریم در تمام مراحل محصولات را با بهترین کیفیت در اختیار مشتری بگذاریم.

چه چشم اندازی برای مانی مان تعریف کرده اید؟

تولید محصولات SMCG با کیفیت روز جهانی و در اختیار گرفتن سهم قابل توجهی از  بازار دو هدفی که در سال پیش رو دنبال می‌کنیم